Blond bier fan? Brouw je eigen bier!

      Geen reacties op Blond bier fan? Brouw je eigen bier!

Ben jij die persoon die in de zomer op het terras de ene na de andere blond bier wegtikt? Hartstikke lekker natuurlijk al die blond bieren van het speciaalbier café. Maar ben je nieuwsgierig naar het proces voor bier bier is? Je kunt namelijk zelf bier brouwen leren. Helemaal niet moeilijk en met een bierbrouw pakket brouw jij in een handomdraai je eigen favorieten blond bier.

Hoe begin je met bier brouwen?

Er zijn verschillende leveranciers van bierbrouw pakketten op internet. Het is belangrijk om te weten dat ze niet allemaal kwalitatieve ingrediënten versturen. Er zijn “all grain” en “moutextract” pakketten op de markt. Een moutextract pakket klinkt misschien makkelijk als je leest wat de stappen zijn, maar na het bereiden van zo’n pakket weet je nog niet wat de stappen van het ambachtelijk bier brouwen zijn. Bier brouwen met een moutextract pakket is het zelfde als een cup a soup opwarmen en zeggen dat je ambachtelijke soep aan het drinken bent. 

Een “ All Grain” pakket bevat juist alles wat jij nodig hebt om echt bier te brouwen. Je doorloopt de 8 stappen van het bier brouwen, namelijk:

1. Schroten/voorbereiden
2. Maischen
3. Filteren
4. Spoelen
5. Koken
6. Koelen
7.  Vergisten
8. Bottelen

Omdat je in een all grain pakket met echte ingrediënten werkt, leer je ook zelf je recepten te maken en een bier te brouwen die helemaal voldoet aan jouw voorkeur.

Is zelf gebrouwen bier wel lekker?

Zeker is zelf gebrouwen bier lekker! Je doet moeite om een bier te brouwen en het resultaat is daarom een bier waarin liefde zit. Het is alleen al ontzettend leuk om je eigen brouwsel te proeven. Reacties van mensen die hun eerste bier openen zijn onbetaalbaar. Er zit geen verschil in een eigen blond bier brouwsel openen of een bier uit de supermarkt. Zodra je het bekende pssstt hoort, weet je dat je goed zit. Er zit een mooie schuimkraag op het bier en tijdens het uitschenken zie je al dat het bier kraakhelder is geworden. Geloof mij, je gaat echt genieten van je zelf gebrouwen bier.

Conclusie

Wil jij je eigen blond bier brouwen, dan zou  er niks moeten zijn wat je tegenhoud om dit idee uit te voeren. Er zijn veel webshop waarin je een bierbrouw pakket kunt kopen, kijk bijvoorbeeld eens op brouwpunt.nl of wortbrouwer.nl. Heel veel succes op je eerste brouwdag en geniet van het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *